Praktijkopvolging – Huisartsenpraktijk Westmaas – Westmaas
Welkom bij Huisartsenpraktijk Westmaas

Heeft u medische zorg nodig of een vraag aan uw huisarts? Maak een afspraak of bestel herhaalmedicatie via de patiëntenomgeving of bel naar de praktijk via 0186-571 531. Heeft u ’s avonds of ’s nachts medische hulp nodig? dan kunt u contact opnemen met HAP Hellegat. De huisartsenpost is alleen beschikbaar voor spoedzorg. Bij ernstige, levensbedreigende situaties bel 112.

Huisartsenpraktijk Westmaas Beatrixlaan 32C 3273AB Westmaas

Praktijkopvolging

 

 

 

 

 

 

Ben jij als huisarts op zoek naar een nieuwe uitdaging? En ben je op zoek naar een dorpspraktijk in de nabijheid van een stad? Huisartsenpraktijk Westmaas is op zoek naar een praktijkhouder en/of een duo.

 

De huisartsenpraktijk

Huisartsenpraktijk Westmaas B.V. ligt in het gelijknamige dorp in de regio Hoeksche Waard. Westmaas telt circa 2.065 inwoners en levert huisartsenzorg aan 2.345 patiënten. Het bestuur van Zorggroep Hoeksewaard, bestaande uit drie praktijkhoudende huisartsen, heeft op 1 januari 2021 de praktijk tijdelijk overgenomen met de intentie om de praktijk aan te passen aan de huidige eisen van de tijd en over te dragen aan een nieuwe praktijkhouder. De praktijk is 1 april verhuisd naar een nieuwe (tijdelijke) locatie en heeft hiermee een hele nieuwe, frisse en professionele uitstraling gekregen.

De praktijk werkt met 15 minuten spreekuren, waardoor je meer tijd hebt voor patiënt. Als service is er een Pharmaself nabij met een uitgifteloket voor medicatie.  Het team bestaat uit 2 waarnemende Huisartsen, Praktijkmanager, 2 POH Somatiek, POH GGZ, 2 Doktersassistenten en een APPO medewerker.

Toekomstperspectief van de praktijk

Voor de toekomst is er zicht op een doorontwikkeling naar een gezondheidscentrum in samenwerking met een andere huisartsenpraktijk in de regio en de Gemeente Hoeksche Waard. Een mooie kans om de praktijk te ontwikkelen naar eigen inzicht. De praktijk kan zowel in solo als in duo praktijkhouderschap worden overgenomen.

De regio

De Hoeksche Waard is een unieke regio vlakbij de Randstad. Een gebied met vergezichten, polders, dijken, ruimte en karakteristieke dorpen met hechte gemeenschappen. Maar ook een omgeving met ondernemerszin, innovatie, duurzaamheid en samenwerking. Een regio met één gemeente als partner. De samenwerking en afstemming met andere zorgverleners, ketenpartners en sociaal makelaars is laagdrempelig. Zo sta je er als huisarts niet alleen voor met alle zorgvragen van patiënten. En door het werken met meedenk in samenwerking met de ziekenhuizen in de randstad houd je de zorg voor de patiënt dichtbij huis.

De huisartsenpraktijk is onderdeel van het samenwerkingsverband Zorggroep Hoeksewaard met circa 30 praktijkhouders. De Zorggroep vervult een zichtbare netwerkfunctie binnen de regio. Tijdens de opstart is er een coach/buddy beschikbaar die jou helpt en ondersteunt bij de overname van een praktijk. Daarnaast is er in de regio het initiatief van startende praktijk houdende huisartsen, die een aantal keer per jaar bijeenkomen om op informele wijze ervaringen uit te wisselen.

Meer informatie

Voor meer informatie, neem dan contact op met Wendy Ophorst, manager van Zorggroep Hoeksewaard, via w.ophorst@zghw.nl of 06-53998926.

Wil je eerst kennismaken met de praktijk en de regio? Word dan waarnemer voor 2 of 3 dagen in de week en laat de praktijk naar je toe groeien.