Medicatie – Huisartsenpraktijk Westmaas – Westmaas

Huisartsenpraktijk Westmaas biedt volledige huisartsenzorg en bij ons vindt u een uitgiftepunt van de APPO apotheek. Op de website van Huisartsenpraktijk Westmaas kunt u terecht voor informatie over de praktijk, gezondheidsnieuws en biedt de site een aantal services via handige formulieren. Zoals voor het inschrijven bij de praktijk, klachten melden, wijzigingen doorgeven en u kunt ons vragen stellen. Kijk hiervoor in het menu onder services.

Medicatie

Medicijnen afhalen

De praktijk is  een afhaalpunt van APPO voor de medicijnen. De apotheek is  per 1 januari 2021 overgedragen aan APPO B.V. te Roosendaal: http://www.appo.nl. 

APPO levert de medicijnen kant en klaar aan de praktijk en u kunt uw medicijnen bij het afhaalpunt van de APPO in de praktijk afhalen. Per 1 april 2022 is er een uitgifte automaat geplaatst bij de praktijk. Meer info hierover vind u hier.

Afhaaltijden zijn per 1 april 2022: maandag t/m vrijdag van 16:00 uur tot 17:00 uur.

Medicatie bestellen of herhalen

U kunt medicatie bestellen of herhalen op de volgende manieren:

  • via de website 24 uur per dag via onderstaand formulier, LET OP de bezorgfunctie van medicatie is niet mogelijk, medicatie dient u ten alle tijde zelf op te halen bij de praktijk
  • neem contact op met APPO over het bestellen van uw specialistische medicatie;

Bestelt u uw medicijnen voor 10.00 uur op werkdagen, dan kunt u de bestelling na 2 werkdagen uit het automaat halen of na 16.00 uur afhalen via het uitgiftepunt. U ontvangt hiervoor een e-mail of sms. 

In het weekend  op zaterdag en in de avond- en nachtelijke uren, kunt u in geval van nood gebruik maken van de dienstapotheek via Huisartsenpost ’t Hellegat te Klaaswaal. Zondag en ’s nachts is deze apotheek niet meer open, dan kunt u terecht in het Maasstad Ziekenhuis of Albert Schweitzer Ziekenhuis voor de apotheek.
Per 1 september is er helemaal geen avond, nacht en weekend apotheek meer in Klaaswaal.
NB: er staat wel een afhaalmaat voor ZELFZORG medicatie in Numansdorp bij de apotheek.

Wij vragen u om uw medicatie te bestellen via de website of de app. Als u uw herhaalmedicatie niet op deze manieren kunt bestellen dan kunt u het telefonisch doorgeven via de herhaalreceptenlijn via het telefoonnummer van de praktijk.

Papieren recepten van de specialist/ziekenhuis kunt u mailen naar de APPO of  u kunt vragen aan de specialist of hij/zij dat doet. Dit doet de doktersassistente of huisarts van de praktijk niet.

Geneesmiddelen en informatie

Wilt u informatie opzoeken over (uw) medicijnen dan kunt u terecht op apotheek.nl of kijk op de website onder gezondheidsinformatie.

We wijzen u nog op de verscherpte wetgeving ten aanzien van het besturen van een auto bij het gebruik van bepaalde medicijnen. De betreffende middelen hebben een geel etiket op het doosje met de waarschuwing: dit geneesmiddel kan de rijvaardigheid beïnvloeden. Bij twijfel en vragen over uw medicatie kunt u altijd de  APPO apotheek raadplegen of kijk op de volgende website: rijveiligmetmedicijnen.nl.

Stap 1 van 4
Persoonsgegevens

Geboortedatum
Geslacht

Stap 2 van 4
Adresgegevens

Vul als volgt in: 1234AB.
Vul als volgt in: 0123456789.
Vul als volgt in: naam@domein.nl

Stap 3 van 4
Herhaalrecepten toevoegen

Medicijn (1)

Informatie apotheek

Stap 4 van 4
Samenvatting

Persoonsgegevens

Achternaam
Tussenvoegsel
Voorletters
Voornaam
Geboorteplaats
Geboortedatum
--
Geslacht

Adresgegevens

Straatnaam en Huisnummer
 
Toevoeging
Postcode
Woonplaats
Telefoonnummer
Mobiel nummer
E-mailadres
Land

Herhaalrecepten gegevens

Naam
Gebruik per dag
Sterkte
Aantal

Informatie apotheek

Naam apotheek
Opmerkingen

Persoonsgegevens die u verstrekt gebruiken wij uitsluitend om u zo goed mogelijk van dienst te zijn. Zie hiervoor ook ons Privacystatement. Door op 'Aanvragen' te drukken gaat u hiermee akkoord.

Akkoord