Huisartsenpraktijk Westmaas heeft zich aangemeld voor PrullenbakVaccin! – Huisartsenpraktijk Westmaas – Westmaas

Huisartsenpraktijk Westmaas biedt volledige huisartsenzorg en bij ons vindt u een uitgiftepunt van de APPO apotheek. Op de website van Huisartsenpraktijk Westmaas kunt u terecht voor informatie over de praktijk, gezondheidsnieuws en biedt de site een aantal services via handige formulieren. Zoals voor het inschrijven bij de praktijk, klachten melden, wijzigingen doorgeven en u kunt ons vragen stellen. Kijk hiervoor in het menu onder services.

Terug naar overzicht

Huisartsenpraktijk Westmaas heeft zich aangemeld voor PrullenbakVaccin!

PrullenbakVaccin.nl

Deze website verbindt vaccinerende instellingen en praktijken die Coronavaccins overhouden met mensen boven de 18 jaar die (nog) niet gevaccineerd zijn tegen COVID-19, maar dat wel zo snel mogelijk willen.

Waarom doen we dit?

Vaccineren is dé uitweg uit de Corona-pandemie. Hoe meer en hoe sneller mensen gevaccineerd zijn, des te eerder kunnen we met elkaar terug naar het normale leven. Op dit moment wordt er in diverse huisartspraktijken, ziekenhuizen en door de GGD gevaccineerd. Aan het einde van een dag vaccineren blijven er -om diverse redenen- eigenlijk altijd vaccins over. Dat is niet te voorkomen, maar vaccin vloeistof zeker als deze eenmaal geopend is, kan of mag niet altijd bewaard worden..

Dat is zonde, want veel mensen willen heel graag een vaccinatie. Om verspilling van deze vaccins, ook wel ‘spillage’ genoemd, te helpen voorkómen hebben wij deze website gemaakt. Deze website ‘koppelt’ dus zorgverleners, die vaccins over hebben aan het einde van de dag, met mensen die er graag een ontvangen. Want elk vaccin dat ongebruikt de prullenbak in gaat is er één te veel.

Wat voor vaccins zijn dit?

Alle vaccins die via deze site worden aangeboden zijn door het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA) en het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG) toegelaten en geregistreerd tegen het Coronavirus. Deze vaccins zijn getoetst op veiligheid en betrouwbaarheid.
Met deze website voorkomen we dus niet alleen verspilling van goede vaccins, maar dragen we ook bij aan het sneller verhogen van de vaccinatiegraad. Wij weten ook niet wélk vaccin de aanbieders van overgebleven vaccins op deze site beschikbaar hebben.

Hoe werkt het?

Wilt u weten hoe u in aanmerking komt voor een vaccin? Kijk dan op: PrullenbakVaccin – Red het COVID vaccin uit de prullenbak!

Bel niet naar de praktijk!

Publicatiedatum: 18-05-2021